Utskriftsvennlig versjon

COUNTRY SNAKES


COUNTRY SNAKES "Stop runnin`away" innspilt av Richard Hjemmen i Lille Huset". Lillian Askeland-vokal, Richard Hjemmen-trommer, Kjell Hjemmen-bass, Bjøro Hjemmen-akk.gitarer, Ralph Nilson-el.gitarer, Kai Finstad-steel, Kjell og Ansten-kor.(DEMO-IKKE PÅ PLATE)

 

COUNTRY SNAKES fra Kråkstad/Ski er ett av Norges mestselgende band gjennom alle tider, med ett platesalg på 1 million.

Country Snakes ble startet av Knut Erik Steen og Kjell Hjemmen tilbake i 1967 med Knut-Eriks far Knut Steen som primus motor. Knut fulgte bandet med stor interesse gjennom alle år fram til han forlot oss, og det skal påpekes at han har vært grunnpillaren for bandet.

Knut Erik (foran) og Kjell avbildet 41 år senere still going strong i Lille Huset på øvelse.

Gruppen står i musikkleksikon omtalt som "legendarisk", og trekker man mellom 10.000 og 20.000 mennesker på utekonserter og ofte 4.000 mennesker på vanlige dansetilstelninger som eneste attraksjon, i sterk kontrast til dagens dansegallaer med mange kjente navn på plakaten og færre antall publikummere, er dette kanskje helt på sin plass.
Country Snakes er vel idag å betrakte som ett musikkmiljø hvor mange av de gamle medlemmene ofte dukker opp på øvelse i Lille Huset på Slitu.

Gruppen ga ut sitt første album "PÅ NORSK MED COUNTRY SNAKES" hos Arne Bendiksen på tidlig 70-tall, for så parallelt med medvirkning i Vidar Lønn Arnesen`s "Landhandel" programmer på NRK å være ryggraden i Arve Sigvaldsen`s TALENT`s 3 første "COUNTRYFEST" plater.

Ottar Johansen og Lillian Askeland var vokalistene i gruppen.  Ottar var i denne perioden limet som holdt gruppen sammen med sin musikalitet og sine vokalprestasjoner.  Ottar fikk nå muligheten for en egen musikkarriere og valgte da selvfølgelig denne, hvilket var ett meget vellykket veivalg.
Han har da også stått frem i årene etter som en meget dyktig låtskriver, sanger, musiker. arrangør og plateprodusent.

Etter nøye vurdering valgte gruppens medlemmer i denne storhetstiden: Kjell Hjemmen, Terje Stensholm, Leif Asbjørn Dørme og Ansten Josefsen, i samråd med Knut Steen å starte eget plateselskap, Toneproduksjon A/S, med seg selv, Anne Engh og Bjøro Håland i stallen. Dette resulterte i særs høye salgstall for alle innvolverte.  På sin egen label TONEP utga de bl.a. soloalbum med Anne Engh, de første 2 soloalbum, "To my friends" og "My Nashville Album", med Bjøro Håland og 6 album med seg selv.  Olav Hoff var også i en periode innom gruppen som vokalist og frontet på 2 album sammen med Anne og Bjøro.

Kjell Hjemmen, gruppens bassist, ble ansatt som direktør i plateselskapet, hvilket skulle vise seg å være en særs viktig og riktig disponering.

En annen sentral skikkelse i gruppen gjennom mange år har vært pianisten/organisten/arrangøren Torvinn Midtlie som med sin utrolige teknikk og uovertrufne musikalitet sterkt bidro til å sette gruppen på det musikalske kart.  Torvind er blind men er en ener på sitt instrument.  Country, folkemusikk, klassisk, bulgarsk, rumensk, rock, tyske marsjer etc.  Alt fremføres med like stor grundighet.  Torvinn i ett nøtteskall er da han på 60-tallet debuterte i den tidens musikalske høyborg, Universitetets Aula, på klaver, ikke unnslo seg for å avslutte serien av klassiske perler med "Hey good lookin`", en countrylåt av beste merke, noe som da falt enkelte
kulturelle personer tungt for brystet, mens det derimot gledet og moret de aller fleste, bl.a. Hans Jørgen Olsen "SKRIVÆRKARL" som skrev om dette på midten av 80-tallet og sammenlignet ham med internasjonale storheter.   

DAGBLADET arrangerte i 1980 og 1981 "DAGBLADETS ØNSKEKONSERT" i Oslo Konserthus. Bladets lesere stemte frem de mest ønskede artistene i Norge i forskjellige kategorier, og Country Snakes vant sin sjanger både i 80 og 81.  Bandet fikk en overveldende stemmeandel, kun slått av Arve Tellefsen, og med fasit i hand var alle enige om at dette ikke var noen skam.
 
Gruppen gjorde stor suksess i både 1980 og 1981 i Mervyn Conn`s store påskearrangementer på Wembley Arena i London.  Suksessen med Bjøro Håland og Anne Engh i front resulterte da også i at platen "Wembley 80" solgte  over 180.000 eksemplarer bare i Norge. Ny suksess på Wembley i 1981 kreerte en 14 dagers turne i Skottland.

Country Snakes hadde forøvrig sin egen fan-club av betydelig størrelse som sendte ut 4 nyhetsblader i året.  Ann Harriet Stensholm stod bak denne og medvirket utvilsomt til å styrke gruppens popularitet blant såvel unge som gamle, med medlemmer fra 8 til 80 år.
 
I tillegg til før nevnte musikere i gruppen må nevnes Ronald Jensen, Berit Jensen (nå Hjemmen), Egil Berg, Arve Width, Ole Petter Berger, Vidar Lønn Arnesen, Jan Sørlie, Trond Jørgensen, Fred Kåring, Trond Nilsen, Thor Hilmersen, Arne Vigeland, Ann Persson, Björn Alriksson, Stephan Berg, Hans Hjemmen, Kai Finstad, Ralph Nilson.

Leif Asbjørn Dørme som trakterte steelgitar og leadgitar i bandet i over 20 år døde desverre så altfor tidlig, men vil alltid være tilstede, og mange er de stadig tilbakevendende musikerhistorier han er delaktig i.  Han var, og vil alltid være, nestoren i Country Snakes.

I 2011 ble bandets med Terje Stensholm, Kjell Hjemmen og Ansten Josefsen forsterket med Bjøro Hjemmen (gitarer, mandolin og vokal) og Egil Skjelnes (steelgitar). Bjøro Hjemmen er også en av medlemmene i brødretrioen CROWTOWN, og Egil Skjelnes (foruten å ha medvirket på en mengde innspillinger med kjente artister) har bl.a. en fortid i "Flying Norwegians".  Disse utgjør i 2014/2015 Country Snakes.Tips en venn  Gå tilbake

This text will be replaced by the flash music player.